Thuiswerkminiprofielen is een onderdeel van www.wahm.nl - website voor succesvol thuiswerken.

Wil jij jezelf en je bedrijf aanmelden voor een mini-profiel? Vul dan je naam, website EN informatie over je bedrijf en jezelf in op dit formulier.

Rian van de Pas en Ardien Nelissen

Veel agenda’s zijn bedoeld om vooral praktisch en zakelijk te zijn. Die kun je kopen in een donderblauwe, zwarte of grijze omslag. Natuurlijk is dit best goed voor een kantooragenda die gewoon op je bureau ligt. Wij hebben gemerkt dat je als vrouwelijke ondernemer jezelf zowel zakelijk als charmant wilt presenteren. Als je dan een afspraak kunt maken, dan is het handig om een agenda te hebben die onderstreept wie jij bent.

Dag&daG is vorig jaar ontstaan. Op een mooie zonnige herfstdag hadden wij het geluk om geen leuke agenda te vinden die past bij onze manier van ondernemen. Vandaar dat we zelf aan de slag zijn gegaan. Dat was een leuk en leerzaam proces. Eerst hebben we veel gepraat, want een concept als Dag&daG heeft moeten groeien. Het bedenken en maken heeft alles bij elkaar een half jaar geduurd. Vanaf het begin wil Dag&daG herkenbaarheid, duidelijkheid en originaliteit uitstralen. Die lijn vind je terug in ons werk en in onze plannen voor Dag&daG 2010.

Die lijn past ook in onze dagelijkse bedrijfsvoering. Rian van Pas (1964) van Rian Ontwerp is grafisch vormgeefster. Met een enorme bulk aan ervaring werkt ze sinds 2004 als zelfstandige voor diverse opdrachtgevers uit allerlei branches. Daarvoor heeft ze vijf jaar gewerkt bij een uitgeverij waar ze educatieve uitgaven heeft gemaakt. Ook heeft ze dertien jaar als art director bij een reclamebureau gewerkt. Rian vertelt: “De kracht van Rian Ontwerp is mijn brede ervaring, organisatietalent, betrouwbaarheid, accuratesse en het hebben van een goed netwerk. Doordat ik veel samenwerk met een aantal andere ontwerpers en vormgevers kan ik veel en goed werk verzetten.”

Ardien Nelissen (1974) werkt sinds 1 april 2007 als freelance tekstschrijver. “De teksten die ik schrijf zijn bedoeld dat ze de klanten van mijn opdrachtgever iets losmaken. Actie en reactie. Of dat nou het gevoel van vertrouwen geven is of juist die telefoon pakken om een afspraak te maken, het kan allemaal.“ Voordat Ardien de overstap naar het tekstschrijven heeft gemaakt, heeft ze ongeveer twaalf jaar in de bedrijfseconomisch-financiële wereld gewerkt. Naast de cijfermatige werkzaamheden heeft ze artikelen voor personeelsmagazines, websites, werkinstructies en jaarverslagen geschreven. Totdat ze bedacht hoe leuk het is om beroepsmatig met teksten bezig te zijn. Letterlijk de sfeer van een opdrachtgever neerzetten, daar gaat het om. En dat gaat goed.

Het vormgeven, ontwerpen en tekstschrijven hebben Rian en Ardien samen laten komen in Dag&daG. Ardien vertelt: “Als zelfstandige missen wij in andere agenda’s vooral een overzichtelijke spread, gecombineerd met zakelijke gegevens die je voor jezelf of de belastingdienst nodig hebt. Daarnaast willen wij graag een vrolijke uitstraling brengen. Want wij hebben zelf vooral veel lol gehad om dit te maken.” De combinatie van deze disciplines zie je ook je terug in de verhalen die Ardien heeft geschreven, in de beelden die daar bij horen en met het kleurgebruik dat Rian heeft doorgevoerd.” Rian vertelt verder: “Nu zie je ook de kracht van het combineren terug: tekstschrijven en vormgeven. Als je het goed doet dan werk je echt aan je herkenbaarheid. En dat wil ieder bedrijf. ”

Nu met korting: http://www.dagendag.nl

Geen opmerkingen: