Thuiswerkminiprofielen is een onderdeel van www.wahm.nl - website voor succesvol thuiswerken.

Wil jij jezelf en je bedrijf aanmelden voor een mini-profiel? Vul dan je naam, website EN informatie over je bedrijf en jezelf in op dit formulier.

Francine Oomen

"Hoe overleef ik thuiswerken?" Nee, het is geen echte titel, maar het zou best een leuk boek worden! Francine Oomen is vooral bekend van de "Hoe overleef ik..."-serie. Ze is moeder van drie kinderen (16, 18 en 20) en, zoals ze het zelf zegt, vier aanplakkinderen (17, 18, 21, 25).

"Ik werk het liefste 's ochtends, dan doen mijn hersens het het beste. Na twee uur 's middags produceer ik alleen maar spelfouten en wartaal, die ik de volgende dag weer over moet schrijven. Ik ben een soort kip, zodra het licht wordt begin ik rond te scharrelen, en als het gaat schemeren wil ik op stok. Net zoals een kip ben ik ook een beetje nachtblind. En mijn eieren zijn mijn ideeen."

Francine startte in 1989 met schrijven, toen in loondienst en in opdracht van haar werkgever: "Vroeger, toen mijn kinderen klein waren, maakte ik veel prenten- en kartonboekjes. Ik tekende ze altijd zelf. Nu mijn kinderen alledrie pubers zijn, maak ik alleen nog maar boeken voor die leeftijd.

Mijn carriere in het boekenvak is ooit begonnen omdat ik van allerlei dingen voor Dick Bruna mocht ontwerpen. Nieuwe soorten kartonboekjes, maar ook behang en stoffen en meer van die dingen. Daarna ben ik zelf gaan schrijven en gaan tekenen. Mijn allereerste zelfgeschreven en zelfontworpen boek heette: Saartje en Tommie op de boerderij (in 1990), en dat was getekend door Dagmar Stam. Daarna zijn en nog een heleboel boeken van Saartje en Tommie gekomen, en ook een video, een tv serie en de cd met liedjes en verhaaltjes. Niet meer te koop helaas!"

Francine schreef al meer dan honderd boeken, en met de HOI-serie werd ze enorm bekend. Er is zelfs een film van gemaakt! Andere series van haar hand zijn De computerheks, Lena Lijstje, Ezzie en Sam, Beer en Pip. Ze woont in een klein dorpje boven Amsterdam, in een stolpboerderij.

Ze schrijft overigens niet alleen: "Ik teken minder dan vroeger, maar de boeken van Lena Lijstje heb ik wel geillustreerd. Ook de vormgeving van mijn boeken doe ik meestal zelf. Ook ben ik bezig met het bedenken en vormgeven van leuke afgeleide produkten, zoals bv stationary (dat zijn dingen van papier, zoals agenda's, kalenders, schriften, etui's, postpapier, kaftpapier e.d.) Zowel voor Hoe overleef ik? als voor Lena Lijstje."

"Ik heb een hekel aan de zakelijke dingen die er om mijn werk heen zitten. Rekeningen, belastingdingen etc." Eén van de voordelen van haar beroep vindt ze dat ze overal kan werken - dus ook op het strand!

Het geheim van haar succes? "Ik heb best een grote fantasie, en daarnaast weet ik weet nog heel goed hoe ik me voelde toen ik zelf een puber was. Het magische van schrijven is dat de personen hun eigen leven gaan leiden in mijn hoofd. Er gebeuren regelmatig dingen die ik niet van te voren bedacht heb. Het schrijven is dus ook heel spannend voor mij!"

De citaten van Francine zijn van haar eigen website: www.francineoomen.nl

5 opmerkingen:

Anoniem zei

ik doe een spreekbeurt over Francine

anoniempje zei

ik doe mijn boekenbeurt over een boek van Francine

Anoniem zei

The applicаtion of this cream comeѕ with no ѕide еffеctѕ whatsοеѵer.


My web blog - prnewswire.com

Anoniem zei

Whethеr or not you have a dark skin tοne oг a pretty light a
sіngle, this solution іs going tо
bе in a poѕition to asѕistancе уou attain уour goal anԁ аppеаг good in what wіll sеem like no tіme at all.



Lоok into my web-site; www.basel-two.com

Anoniem zei

These days, еlectronic cigaгette is vеry renowned
to manage ѕmoking hаzагԁs.


Нere is mу blοg post; V2 Cigs Coupon Codes